Jugarijugar's Blog


24 Mai 2010, 22:53
Filed under: Cròniques del jugar

Cròniques del Jugar

Matemàtiques Montessori

Foto de Jugar i jugar


Ja fa temps que a Jugar i Jugar vam iniciar la col·laboració amb en Marco i la Betzabé, guies Montessori, per tal d’organitzar diferents jornades de formació d’aquesta metodologia. El vincle professional ha esdevingut també d’amistat i de compromís.


Aquesta vegada vam oferir el Taller de Matemàtiques Montessori: Numeració i Operatòria. Les matemàtiques han estat una matèria temible per a molts, i ens hi podem incloure. Fins llavors, nosaltres mateixes havíem repetit desenes de vegades la frase “bé, les matemàtiques no són el meu fort, no he estat mai bona en càlcul…”.


Amb el taller vam adonar-nos que l’aprenentatge de les matemàtiques és com el de qualsevol altra matèria: 1, cal estar preparats i preparades per a rebre la informació. 2, cal tenir una necessitat d’aprendre el que ens volen ensenyar. 3, cal involucrar els nostres sentits per a assimilar el que ens expliquen.


Foto de Jugar i jugar


Amb els materials Montessori una cosa porta a l’altra, l’ordre i la disposició conviden a manipular-los, es tracta de materials intuïtius, que permeten deduïr de forma relativament senzilla com funcionen, i que inciten a fer les coses a poc a poc i sempre involucrant-hi diversos sentits, especialment el del tacte, que facilita la veritable comprensió de les coses.


Mentre fèiem els exercicis, algunes ens vam adonar que mai no havíem comprès realment les operacions que fèiem a l’escola: les fèiem, sí, però mecànicament, per un aprenentatge de repetició, i sovint per avorriment. També vam reconèixer un sentiment de pena per no haver gaudit mai d’unes matemàtiques divertides i amb sentit, per haver patit mirant de comprendre conceptes inconexos que no guardaven cap mena de relació ni d’aplicació real amb la nostra vida diària.


Per descomptat, el balanç és molt positiu per diversos motius: mai no és tard per aprendre a aprendre amb alegria; i aquests tallers ens permeten fer amb els nostres fills i estudiants el que no es féu amb nosaltres: transmetre amb passió i amb joia el gust per les matemàtiques.

Foto de Jugar i jugar


Gràcies, Marco i Betzabé, per la vostra convicció, energia i entusiasme!


1 comentari so far
Deixa un comentari

Unes fotografies precioses, mira que arriva a donar goig el material Montessori! I un luxe poder gaudir del Marco i la Betzabé, una miqueta d’enveja sana si que em feu, si 😀

Gràcies per aquesta entrada.
Fins aviat.

Comentari per Sabrina
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: