Jugarijugar's Blog


16 Novembre 2010, 01:19
Filed under: Cròniques del jugar

Cròniques del Jugar

Un taller, uns materials, moltes esperances

Claudio Sourrue

Fa pocs dies vam organitzar a Barcelona un Taller de Materials Evolutius, en dues sessions d’un format de 4 hores, adreçat a mestres de Primària, psicomotricistes i professionals de l’educació en general. El nostre propòsit era donar a conèixer i difondre uns materials concrets i el pensament que els motiva. La Montse Camps ens va introduir als treballs d’E. Hengstenberg sobre el moviment, el Marco i la Betzabé (www.montessoricanela.es) ens van exposar breument els materials Montessori, i nosaltres mateixes vam parlar del que ens apassiona: els materials oberts, evolutius, que acompanyen i alimenten el desenvolupament i el joc de qualitat dels petits, així com de la importància del condicionament d’espais en els entorns educatius.

Claudio Sourrue

L’experiència d’aquest taller va ser especialment important per a Jugar i Jugar: cinquanta participants en cada sessió: educadors, pedagogs, membres d’Ampas i de projectes educatius de nova creació, havien decidit venir a veure, conèixer, escoltar, tocar i jugar amb materials i joguines…un divendres a la tarda, o un dissabte al matí, moguts per l’interès, la inquietud, i per la passió envers la feina d’acompanyar els infants. Nosaltres vam posar els cinc sentits en muntar una exposició generosa, atractiva i variada, i l’última hora del taller estava dedicada a recórrer lliurement, experimentar i jugar amb tots els materials distribuits per l’espai. Veure els adults manipulant, jugant, creant, presents i absorts en l’activitat, és un plaer que no té preu.

Ens sentim molt agraïdes i afortunades pels comentaris, les propostes, les demandes i els suggeriments rebuts dels participants.

També volem agraïr al Joan Domènech la col•laboració de l’Escola Fructuós Gelabert en tota la organització.

Claudio Sourrue

Aquesta edició del taller ha estat tan satisfactòria, que ens permet creure que una mirada respectuosa i oberta cap al desenvolupament dels infants, compta amb moltes complicitats, i que tenim a parts iguals, tant de camí per recórrer com il•lusió per a fer-lo junts. Gràcies!


1 comentari so far
Deixa un comentari

Hola noies,
Soc la Naiara, educadora d’educació especial, pedagoga i també mare d’un petit, en Pau de 20 mesos.
Només volia donar-vos l’enhorabona pel taller que vareu construir amb tots els detalls possibles ( lo dels caramelets per allà va estar molt bé!). Tenia moltes ganes de poder tocar, manipular, olorar i experimentar amb les joguines que tantes vegades havia vist a la vostra botiga virtual. Però també vaig tornar a experimentar aquella sensació que un altre manera d’educar és possible, que podem fer petites coses, que mica en mica esdevindran grans coses. No m’ho esperava. Per això us volia donar les gràcies i espero que ens tornem a veure aviat.

Que tingueu un dia molt feliç
Naiara

Comentari per Naiara
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: