Jugarijugar's Blog


16 Març 2011, 18:43
Filed under: Delicatessen

Delicatessen

Recol·lectors…de pals

Claudio Sourrue

Pals llargs, pals curts, branques amb punxes, amb brots, amb forats, amb escorça, amb molsa, amb líquens. Pals rectes, pals torts y pals amb formes inverossímils.

Pals de pi, de roure, de cirerer y de noguera, de castanyer; canyes, bambús, branques de tota mena. Quan surten al bosc, els infants recullen elements naturals com si fossin (o perquè són) tresors únics i extraordinaris. EL fet de trobar-los allà i tal com són, sembla fer-los sentir especials i afortunats. Els pals són elements preuats, i gaudeixen transportant-los i conservant-los. Són objectes de joc perfectes que els permeten dibuixar i marcar sobre la terra, fer-se’n banderes, llances y espases, cavalls, carreteres i eines de suport per a múltiples construccions.

Quan els pals arriben a la sala de casa nostra, podem llimar-los per deixar-los nets i polits o, els més agosarats, serrar-los segons el gust i la necessitat. De vegades els classifiquen per mides, formes o colors, i serveixen per a molts dels seus jocs d’interior. Altres vegades, aparentment, no els fan servir per res, però seran un element de companyia apreciat durant un temps llarg.

Com ja us explicàvem en l’apunt Recol·lectors de Tresors, la satisfacció de la recollida i la concreció de les vivències en uns quants objectes vinculats que es poden endur a casa, és un plaer enorme per als infants.

I nosaltres, per part nostra, potser canviem la nostra exclamació habitual…On vas amb tants pals? No podem endur-nos tot això cap a casa!!!


3 comentaris so far
Deixa un comentari

Jeje. els pals, no cal que surtin d’excursió al bosc per recollir-los. La meva peque els agafa del parc cada setmana…
M’he sentit tant identificada!!!!

La meva frase es, jo no els penso portar, si els vols els portes tu, però al final acabo caient 😉

Comentari per Sabrina

Sí Sabrina, tens raó, els nens agafen pals de tot arreu, una vegada el meu fill va sortir de la consulta amb uns bambús que tenien per decorar a l’entrada!

Comentari per Claudia

😀

Comentari per Sabrina




Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s



%d bloggers like this: