Jugarijugar's Blog


23 Març 2011, 19:11
Filed under: Propostes Jugar i Jugar

Propostes Jugar i Jugar

Un sorral a casa!

Molts de nosaltres hem cregut, durant un temps, que algunes activitats dels infants necessitaven una infrastructura especial, o un entorn concret on fer-la possible.

En el cas de la sorra i la terra, tendim a creure que la trobarem sortint al camp i, si vivim en grans ciutats, anant als parcs on hi ha sorrals. Però també sabem que els parcs urbans i zones infantils tenen espais molt reduïts per a la quantitat d’infants que acullen, i els petits sovint es veuen abocats a gestionar el territori, les eines que porten i el propi joc.

Disposar d’un espai amb sorra a casa els pot permetre experimentar amb llibertat, amb un temps i un ritme més personals, i sense malbaratar l’energia i l’interès en defensar un tros de sorra, reclamar la pala que algú altre s’ha endut o lamentar el seu pastís aixafat accidentalment.

Si amb el moviment sempre preferiran enfilar-se a un arbre que fer-ho en una espatllera, amb la sorra serà preferible una platja que un sorral…però a casa, en un pati, celobert, petita terrassa o safareig i, si més no, en alguna cambra que tingui el terra de rajola (lavabo, cuina), fabricar-nos un petit sorral no és cap impossible.

Un contenidor de plàstic o un calaix amb tapa, pot funcionar com a petit sorral. Només cal que estigui col·locat en un lloc estable, accessible i segur. Podem facilitar pales i galledes, coladors, embuts, culleres, petxines.

Observeu els vostres infants jugant amb sorra en un entorn relaxat, a casa. Probablement veureu com la seva dinàmica d’experimentació i la concentració, i el plaer també, són ben diferents de quan són en un parc superpoblat.

I tasteu també el plaer de visitar un parc…quan estigui buit!


1 comentari so far
Deixa un comentari

ENHORABONA pel vostre blog!!!! Segui així!

Comentari per Aina Cardona
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: